Het ontwerp

Eerste oriëntatiegesprek

Ik kom een eerste keer bij u langs om een idee te krijgen van de ligging van de tuin in zijn omgeving en ten opzichte van zijn omgeving (niveau). Verder verneem ik graag uw ideeën, wensen en verwachtingen voor deze tuin. Houdt u van een onderhoudsvriendelijke tuin of bent u net een 'groene vinger'... Ook krijg ik op die manier een idee van de bouwstijl van uw woning en de inrichting ervan, dit is dikwijls een maatstaf voor de opbouw van de tuin. Ook maak ik tijdens dit gesprek foto's van de tuin, zodat ik later rekening kan houden met eventuele schaduwelementen die zich misschien buiten uw tuin bevinden, maar deze wel beïnvloeden...

Voorontwerp

Met al deze informatie ga ik aan de slag om een 'eerste voorontwerp' te maken. Dit is een eerste weerspiegeling van uw wensen samen met de architecturale input waar ik garant voor sta. In dit ontwerp wordt vooral de vormgeving van de tuin duidelijk met zijn verschillende aspecten; verharding, gazonvlak, beplantingszone eventuele waterpartij of bouwwerken... Het kan dat ik met het eerste ontwerp meteen voldoe aan uw dromen, maar het kan ook dat er een aantal ontwerpen de tekentafel passeren... Geen probleem, het voorontwerp wordt zonder meerprijs tot driemaal aangepast.

Definitief plan

Wanneer het voorontwerp door u werd goedgekeurd, ga ik over tot het uitwerken van het definitieve plan. Na de nodige jaren ervaring kan ik nu met een waaier aan ideeën beginnen aan elk soort tuin; klein, groot, stadstuin, daktuin, landschappelijke tuin... U kan het niet bedenken of ik sta met een creatief en origineel ontwerp voor u klaar.
Uw huis is dikwijls de weerspiegeling van uw tuin en andersom, daarom ook werk ik graag met de ideeën en voorstellen die u zelf aanbrengt.
Creatuin kan u niet enkel helpen met het ontwerpen en onderhoud van uw tuin, maar heeft ook de nodige vakmensen voor het uitvoerende werk. Dat kan gaan van de tuinaanleg tot de realisatie van vijver, zwembad, pool house enz...
Ik kom steeds vrijblijvend langs om een idee te krijgen van de omgeving waarin de tuin gecreëerd zal worden, en om uw bedenkingen of wensen uiteindelijk om te zetten in een ontwerp dat volledig aan uw verwachtingen voldoet.